AC Milan verslaat Lazio en klimt naar Champions League-plek; Sevilla wint derby

13-04-2019 23:59

AC Milan heeft weer eens een zege geboekt in de Serie A. De Rossoneri was in de Italiaanse topper tegen SS Lazio met 1-0 te sterk door een laat doelpunt van Franck Kessié.

Milan wint weer eens en houdt zicht op Europees voetbal
De strijd om deelname aan de Champions League blijft spannend in de Italiaanse voetbalcompetitie. AC Milan won zaterdag met 1-0 van SS Lazio en behoudt daardoor een voorsprong van één punt op nummer vijf AS Roma. Franck Kessié bezorgde Milan ruim tien minuten voor tijd de winst vanaf de penaltystip. Het was de eerste zege in vijf wedstrijden voor de Rossoneri.

Sevilla wint stadsderby van Real Betis
Sevilla heeft aan het langste eind getrokken in de stadsderby tegen Real Betis: 3-2. Munir El Haddadi, Pablo Sarabia en Franco Vázquez scoorden voor de thuisploeg, Giovani Lo Celso en Cristian Tello deden iets terug. Quincy Promes viel de laatste twintig minuten in bij Sevilla, dat de vierde plaats weer in handen heeft. Dat betekent aan het einde van de rit Champions League-voetbal.

Atlético loopt twee punten in op Barça
Atlético Madrid heeft geprofiteerd van het puntenverlies van Barcelona. De Catalanen speelden met 0-0 gelijk in en tegen Huesca, waarna Atlético thuis tegen Celta de Vigo wel drie punten pakte: 2-0. In de eerste helft opende Antoine Griezmann met een fabelachtige vrije trap de score, waarna invaller Alvaro Morata de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot gooide. De achterstand van de ploeg van Diego Simeone op de koploper uit Catalonië is nu negen punten. Er worden nog zes wedstrijden gespeeld in de Liga.

Minieme zege voor Roma
AS Roma heeft door een treffer van Edin Dzeko met 1-0 afgerekend met Udinese. De Romeinen, waar Justin Kluivert de wedstrijd vanaf de bank bekeek, hadden het lang moeilijk met het bezoek uit Udine, maar in de tweede helft leverde een combinatie tussen Stephan El Shaarawy en Dzeko toch een goal op. De Bosniër zorgt er daarmee voor dat Roma voorlopig weer op de felbegeerde vierde plaats in de Serie A staat. AC Milan en Atalanta kunnen echter met een overwinning weer over de Romeinen heen wippen.