Eerste vier van Play-Off 1 lijken vast te staan, Antwerp wint bij Gent

13-04-2019 22:23 Laatste update: 22:34
15

In Play-Off 1 heeft Royal Antwerp FC zaterdag een geweldige zaak gedaan. Het won met 1-2 op het veld van KAA Gent en blijft zich zo mengen in het titeldebat.

Al na vier minuten leek Antwerp via Baby op voorsprong te komen, maar de VAR dacht daar anders over. De videoref had centimeters buitenspel opgemerkt. Enkele minuten later hield Kaminski Baby van een treffer. Gent kon pas na een kwartier een paar keer dreigen, maar veel ver dan enkele pogingen vanop afstand kwamen de Buffalo's niet.

Na twintig minuten kwam Antwerp op voorsprong. Gent hielp wel een handje. Derijck speelde slecht terug op Kaminski. De doelman aarzelde te lang en Baby profiteerde, 0-1. Vlak voor de rust liet Dejaegere de kans op de gelijkmaker ligen.

Ook op het uur werd een Antwerpse goal afgekeurd. Ditmaal mocht Mbokani niet juichen wegen buitenspel van Refaelov. Een kwartier voor het einde leek Gent toch nog met een punt aan de haal te gaan. Chakvetadze hing de bordjes weer in evenwicht. Uiteindelijk was het Refaelov, die Antwerp toch nog in de slotfase een 1-2 zege bezorgde.