STVV verslaat KV Oostende en ruikt groepswinst

STVV verslaat KV Oostende en ruikt groepswinst

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 21:53za 13-04-2019 om 21:53

Laatste update: zaterdag 13 april 2019 om 21:57za 13-04-2019 om 21:57

In Play-Off 2A heeft STVV een optie genomen op de groepswinst. De Kanaries wonnen zaterdag met 1-0 van KV Oostende.

STVV wilde al vroeg in de match het heft in handen nemen, maar het kreeg amper kansen. Dat had vooral te maken met de bezoekers, die naar Stayen waren gekomen om te verdedigen. Een gaatje in de defensie van KV Oostende werd amper gevonden. Toen STVV er toch eens doorkwam, speelde Ondoa spelbreker van dienst.

Meteen na de rust leek de ban gebroken. Sekine kreeg de bal tegen de touwen, maar vanwege buitenspel ging het feest niet door. Op het uur kwam dan toch de verdiende openingstreffer. Sylla kopte raak na een corner. STVV bleef daarna de kansen opstapelen, maar de tweede goal bleef uit. Zo bleef het 1-0 op Stayen.

Door de zege blijft STVV natuurlijk leider in Play-Off 2A. Het telt nu na vier speeldagen tien punten. Dat zijn er vier meer dan KV Oostende, dat tweede blijft. De nummer drie in de stand, Westerlo (vijf punten), speelt zondag nog tegen nummer vijf Charleroi (drie punten). KFCO Beerschot Wilrijk (vier punten) klom zaterdag naar de vierde plaats. De Ratten wonnen met 2-0 van KAS Eupen. De Panda's staan laatste met amper drie op twaalf.

Poll

Gaat STVV de groep winnen?

(75 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws