Pogba scoort twee keer vanaf de stip en schenkt United daarmee een driepunter

13-04-2019 21:00
12

Manchester United heeft door twee benutte penalty's van Paul Pogba gewonnen van West Ham United. The Mancunians hadden het vooral in de tweede helft erg lastig met de bezoekers uit Londen, maar een strafschop bood uiteindelijk uitkomst.

Manchester United strijdt nog altijd mee om plaats vier in de Premier League, die recht geeft op een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League. Een zege op West Ham United was dus erg gewenst en de overtreding die Robert Snodgrass na een kleine twintig minuten in het strafschopgebied beging hielp de bedoelingen van United enorm. Paul Pogba benutte het buitenkansje vanaf de stip.

Waar United in het restant van de eerste helft goed speelde zonder al te veel kansen bij elkaar te voetballen, kregen The Hammers na de rust veel meer grip op de wedstrijd. Vier minuten na de rust zorgde Felipe Anderson namelijk al voor 1-1, waarna de druk op het doel van David de Gea bij tijd en wijlen groot was. Hij moest een aantal keer handelend optreden, maar was kansloos toen Anderson de bal van een meter of twintig op de lat schoot.

Een gelukje voor de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer, die zag dat zijn ploeg tien minuten voor tijd weer geholpen werd door de bezoekers. Een overtreding van Ryan Fredericks werd terecht bestraft met een strafschop voor United, waar Pogba zich weer met succes over ontfermde: 1-2. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor The Red Devils nu op de vijfde plaats staan. De achterstand op de felbegeerde vierde stek, nu in handen van Chelsea, is twee punten. Romelu Lukaku werd een kwartier voor het einde naar de kant gehaald.