Vanzeir de grote man bij Beerschot-Wilrijk, eerste punt voor Moeskroen

13-04-2019 19:51

Zaterdag kregen we in de vroege avond nog twee potjes in Play Off 2 te zien. Daarin kon een jeugdig Beerschot-Wilrijk de eerste punten pakken. Moeskroen greep net naast winst na een doelpunt in extremis van Zulte Waregem.

Zulte Waregem – Excel Moeskroen
Voor zowel Zulte Waregem als Moeskroen zat groepswinst er al niet meer in, waardoor het ook zonder stress kon beginnen aan de partij. Moeskroen ging wel op zoek naar de eerste punten in Play-Off 2. Dat zorgde echter niet voor een bijzonder aantrekkelijke partij. Beide ploegen creëerden amper kansen.

Een gelijkspel bij rust was dus niet verrassend. Na de pauze was het dan toch eens raak. Moeskroen knalde de 0-1 in doel en mocht beginnen hopen op de eerste punten. Een winst voor de bezoekers leek in de maak, maar Marco Bürki kon de bordjes toch nog gelijk brengen.

Moeskroen zag dat gelijkspel niet zitten en ging toch vol voor de winst. Een nieuw doelpunt kwam er via Frank Boya. De winst leek daardoor in de maak, maar net voor tijd zorgde Zulte Waregem nog voor de 2-2 eindstand.

Beerschot Wilrijk – Eupen
Beerschot-Wilrijk zocht naar dat eerste succesje in Play-Off 2. De Antwerpenaren wonnen nog geen enkele keer, maar konden daar nu wel van proeven. Beide ploegen zorgden niet voor een bijzonder leuke eerste helft, maar wel voor een doelpunt.

Ondanks het feit dat de betere kansen voor Eupen waren, wist de thuisploeg het eerst te scoren. Na een knappe aanval opende Dante Vanzeir de score voor Beerschot-Wilrijk.

De supporters van Beerschot-Wilrijk maakten ook kennis met Brian De Keersmaecker. De jongeling debuteerde bij de Antwerpenaren en wist meteen te overtuigen. Enkele minuten na zijn invalbeurt scoorde hij de verlossende tweede treffer. Het bleef ook bij een 2-0.