Wague (ex-Eupen) mag spelen bij Barcelona, maar laat punten liggen

Wague (ex-Eupen) mag spelen bij Barcelona, maar laat punten liggen

13-04-2019 18:17 Laatste update: 18:41
3

Koploper FC Barcelona heeft zaterdag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen hekkensluiter SD Huesca in de Primera Division. Trainer Ernesto Valverde voerde ten opzichte van het Champions League-duel met Manchester United (1-0) liefst tien wijzigingen door.

Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Pique, Luis Suarez, Ivan Rakitic en Sergi Roberto bleven om diverse redenen in Barcelona achter. Daardoor maakte Jeison Murillo zijn competitiedebuut en mocht Jean-Clair Todibo zelfs zijn debuut maken. Datzelfde gold voor Riqui Puig en Moussa Wagué (ex-Eupen). 

Het was Ousmane Dembélé die voor het eerste gevaar zorgde, maar na een steekpass van Puig wist de Fransman doelman Roberto Santamaría niet te verschalken. Ook een kopbal van Samuel Umtiti kon de sluitpost niet verrassen. Veel vaker hoefde hij zelfs niet op te treden. Ook in de tweede helft kwam Barça moeilijk tot kansen, al raakte Malcom de paal.

Valverde besloot na een uur in te grijpen en bracht Philippe Coutinho en Jordi Alba. Veel effect had het niet tegen de compact verdedigende hekkensluiter. De thuisploeg zocht in de slotfase zelfs brutaal de aanval. Het bleef evenwel bij 0-0.

Barça kan het gelijkspel prima hebben. De voorsprong op Atlético Madrid bedraagt twaalf punten. De belangrijkste uitdager komt zaterdagavond nog wel in actie tegen Celta de Vigo. De Catalanen verdedigen dinsdag in eigen huis een 1-0 voorsprong op United.