Denayer ziet coach volgend seizoen vertrekken, voorzitter ontkent vechtpartij

Denayer ziet coach volgend seizoen vertrekken, voorzitter ontkent vechtpartij

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 16:11za 13-04-2019 om 16:11

Bruno Genesio vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer van Olympique Lyon. De 52-jarige oefenmeester zal zijn contract bij de club van Rode Duivel Jason Denayer niet verlengen. Dat kondigde hij zaterdag aan op een persconferentie.

"Ik word nu al enige tijd negatief benaderd, dat heeft zijn weerslag op de spelers en de club", licht Genesio zijn besluit toe. "Ik hoop dat mijn beslissing de sfeer rond de club ten goede komt, zodat we ons kunnen plaatsen voor de Champions League."

Overigens sluit Genesio niet uit dat hij in een andere rol aan Lyon verbonden blijft. Hij lijkt voorlopig niet terug te willen keren als trainer, waardoor de geruchten over een overstap naar Newcastle United de prullenbak in kunnen. Genesio stond sinds eind 2015 aan het roer bij Les Gones. Onder zijn leiding staat de ploeg momenteel derde in de Ligue 1. 

Vechtpartij
Of Memphis nog te maken krijgt met de opvolger van Genesio is de vraag. De Oranje-international lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een transfer, met naar verluidt Liverpool als één van de geïnteresseerde clubs. Overigens lag Memphis de laatste maanden geregeld overhoop met Genesio. Ook vrijdag moest hij genoegen nemen met een rol als invaller.

Volgens Canal+ was de 25-jarige aanvaller betrokken bij een ruzie op de training, maar Lyon neemt afstand van die berichtgeving. "Of er spanningen waren op de training? Ja, maar dat is altijd het geval. Dat er sprake was van een vechtpartij, klopt niet", benadrukt preses Jean-Michel Aulas.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws