Moura staat op bij absentie Kane: Spurs wint ruim en kan blik op City richten

Moura staat op bij absentie Kane: Spurs wint ruim en kan blik op City richten

13-04-2019 15:29

Tottenham Hotspur heeft zaterdag vertrouwen getankt in aanloop naar de return tegen Manchester City in de kwartfinale van de Champions League. De ploeg van manager Mauricio Pochettino won het Premier League-duel tegen Huddersfield Town met 4-0. Jan Vertonghen begon in de basis en werd vijf minuten voor tijd gewisseld. Toby Alderweireld bleef heel de match op de bank.

Tottenham raakte in de eerste wedstrijd tegen Manchester City Harry Kane kwijt, maar de topspits werd zaterdag in elk geval nog niet gemist. Fernando Llorente vormde een aanvalsduo met Lucas Moura. Laatstgenoemde eiste een hoofdrol op door liefst drie keer te scoren. De openingstreffer kwam echter op naam van Victor Wanyama, die na een steekpass van Christian Eriksen en een overstapje van Llorente binnen schoof: 1-0.

Drie minuten later sloeg Moura voor het eerst toe, nadat hij fraai werd bediend door Moussa Sissoko. Tottenham controleerde tegen de ploeg van basisspelers Terence Kongolo en Juninho Bacuna, maar de beslissing liet lang op zich wachten. In de slotfase liep de score alsnog op. Eerst scoorde Moura op aangeven van Eriksen en daarna sloeg hij nog eens toe na een pass van invaller Heung-Min Son.

Tottenham neemt door de winst de derde plaats in de Premier League weer over van Chelsea, dat één punt minder heeft. De eerste vier teams kwalificeren zich voor de Champions League.