UPDATE: 'Standard kent eventuele straf voor match tegen Anderlecht'

UPDATE: 'Standard kent eventuele straf voor match tegen Anderlecht'

30-04-2019 13:40 Laatste update: 13:44
37

13 april 2019 was een zwarte vrijdag voor RSC Anderlecht. Eentje die de club waarschijnlijk op een 5-0 nederlaag komt te staan en een boete van 50.000 euro. Dat laatste staat al vast. Maar mogelijk moet ook Standard nog vrezen voor een boete.

Vrijdag staakte Erik Lambrechts Standard – Anderlecht bij een 2-0 stand. De reden was duidelijk. Uit het vak van de Anderlecht-fans kwam er voor de zoveelste keer pyrotechnisch materiaal op het veld terecht.

Dat 'grapje' kost de club 50.000 euro boete. Dat liet de Pro League al weten. Het is immers het gevolg van het reglement. Wanneer het duidelijk is door welke partij de match gestaakt wordt, moet die club 50.000 euro ophoesten. Was de match nog doorgegaan had Anderlecht sowieso 25.000 euro moeten betalen, omdat de scheidsrechter de match ook al tijdelijk had stilgelegd wegens wangedrag van de Anderlecht-fans.

Of de 2-0 uitslag blijft of wordt omgezet in een forfaitnederlaag wordt binnenkort bekeken. Op papier bestaat er nog een kans dat de match opnieuw moet worden gespeeld. Maar de kans dat je vijf keer achter elkaar het groot lot wint, is tien keer groter.

Anderlecht moet dus boeten, maar het is niet uitgesloten dat de klassieker nog een staartje krijgt voor Standard. “We hebben gezien dat gisteren tijdens de wedstrijd langs beide kanten vuurpijlen zijn afgestoken", zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, bij Sporza.

"De match delegate zal zijn verslag hebben opgemaakt en dat gaat naar het bondsparket. Daar wordt dan een beslissing genomen”, aldus nog Van Bever.

Lees ook: Schade aan spelersbus van Anderlecht: 'Standard-fans waren de boosdoeners'

Update 30/04, 13.40: Standard moet zich dinsdag verantwoorden bij het Bondsparket voor de vuurpijlen voor de gestaakte match tussen Standard en Anderlecht. Volgens Sporza kan het grapje Standard 3.500 euro kosten. De Geschillencommissie Hoger Beroep doet binnenkort uitspraak over de sancties van Anderlecht. Paars-wit krijgt waarschijnlijk een 5-0 nederlaag aan de broek en moet ook nog vrezen voor een match achter gesloten deuren.