Standard heeft belangrijk wapen in huis: Anderlecht blijft speciaal voor hem

Standard heeft belangrijk wapen in huis: "Anderlecht blijft speciaal voor hem"

12-04-2019 16:15

Standard wil vrijdagavond de kater van Club Brugge doorspoelen. Thuis tegen Anderlecht moet Mehdi Carcela voor het verschil zorgen, weet oud-speler Wilfried Van Moer.

Van Moer weet dat Carcela altijd meer kan in de Belgische klassieker. "Anderlecht blijft toch iets speciaal voor hem. Dan steekt Carcela altijd een tandje bij - het zal straks niet anders zijn. Hij wil altijd iets laten zien tegen die ploeg", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Is dat logisch of niet... Eigenlijk zou hij met zijn kwaliteiten de ploeg moeten dragen in élke match. Zijn ploegmaats een boost geven. In Play-Off 1 zijn het toch allemaal topwedstrijden, hé. Dus: heeft hij geen goesting? Ik hoor en lees toch dat het bij hem in ‘het kopke’ zit."

Collega-analist Alexandre Teklak weet dat Carcela de sleutel in handen heeft. "Standard heeft ‘un grand’ Carcela nodig om zelf groots te zijn. Vergelijk het met Vanaken bij Club Brugge of Pozuelo destijds bij Racing Genk. Spelers die anders zijn, die iets speciaals hebben. Als zij in een goede periode zitten, is de ploeg goed. Carcela heeft dat ook. Op voorwaarde dat hij zijn topniveau terugvindt."