Leko laat zich uit over Malinovsky: Dan speelt het geen rol of hij meedoet

Leko laat zich uit over Malinovsky: "Dan speelt het geen rol of hij meedoet"

12-04-2019 15:45 Laatste update: 15:49
21

Terwijl KRC Genk de zitting van Ruslan Malinovsky afwacht, bereidt Ivan Leko zich in Brugge voor op de clash van zondag. Het kan Leko duidelijk niet veel schelen of Malinovsky geschorst wordt. Hij gelooft rotsvast in zijn eigen team.

De kans dat hij wissels gaat doen in dan ook heel klein. "Normaal wil ik vijftien of zestien titularissen, maar de laatste wedstrijden waren we heel goed. Of ik hier ooit een betere periode heb gekend qua spelpeil? Ik ben blij wat ik gezien heb, maar we hebben dit jaar veel goede matchen gespeeld. Op Monaco, op Gent, thuis tegen Standard, Antwerp en Atlético Madrid", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

Club mag nu absoluut niet arrogant worden. "We hebben nog niets in handen. Mijn spelers moeten nu niet beginnen denken dat ze Messi of Ronaldo zijn want de realiteit is dat we nog steeds op één punt van Genk staan. We zijn altijd eerlijk geweest over onze titelambities maar ik zie geen enkele reden om nu nonchalant of arrogant te worden."

De commotie rond Malinovsky houdt Leko niet bezig. "We hebben onze voorbereiding altijd mét Malinovskyi in de ploeg bij Genk gedaan. Eigenlijk kan ik daar weinig over zeggen. Wat zijn straf ook mag zijn - één, zeven of 25 wedstrijden - het is een probleem van Genk en niet van ons. Eigenlijk zijn we daar totaal niet mee bezig. Alle respect voor Genk, maar als wij op topniveau zijn dan speelt het geen rol of Malinovskyi nu mag spelen of niet."

Dubbele punten
De match van zondag is sowieso heel belangrijk. "Belangrijker dan zondag kan bijna niet. Het gaat om dubbele punten, want de eerste speelt tegen de tweede”, aldus Leko. “Beslissend is die wedstrijd echter niet. Daarna volgen er nog steeds zes matchen."

Lees ook: Procureur Wagner drijft Genk op de kast