Uitleg van procureur Wagner drijft Genk tot wanhoop: 'Serieus blijven, hé!'

Uitleg van procureur Wagner drijft Genk tot wanhoop: 'Serieus blijven, hé!'

12-04-2019 15:00 Laatste update: 15:40
35

Racing Genk krijgt vrijdag te horen of Ruslan Malinovskyi geschorst blijft voor zijn vermeende natrap op Birger Verstraete. Aanvankelijk vroeg bondsprocureur Kris Wagner zeven speeldagen schorsing. Zijn pleidooi aan het begin van de zitting was wel erg uitgebreid.

Wagner was duidelijk bereid om de fase tot in de kleinste details te bespreken, zo bevestigen de aanwezige journalisten. "Een voetballer kan zijn val controleren", zo stelde Wagner onder meer. "Dat is niet hetzelfde als een zak aardappelen die valt. Zijn linkerbeen moet volgens de zwaartekracht naar rechts vallen. Dat er geen spierspanning in zijn actie? Zijn kousen en zijn broek bedekken zijn spieren. Dus dat kan je onmogelijk zien."

Ook de reactie nadien was volgens Wagner verdacht. “Vlak na zijn actie maakt Malinovsky een gebaar dat hij niets gedaan heeft, wat erop wijst dat hij zich zeer zeker bewust is van zijn actie. Als ik nog meer speeldagen schorsing had gevorderd, dan was dat nog altijd volgens de regels van de indicatieve tabel. Want de speler is een recidivist. Ik had ook acht, tien of twaalf speeldagen kunnen vorderen."

Wagner houdt zelfs rekening met het gezicht van Malinovskyi, maar dat gaat voor CEO Erik Gerits toch net iets te ver.