Steun uit Nederland voor Rutten: ''Anderlecht moet hem dankbaar zijn''

Steun uit Nederland voor Rutten: ''Anderlecht moet hem dankbaar zijn''

12-04-2019 14:00
3

Fred Rutten ligt dankzij de 0 op 9 en huidige vijfde plaats steeds meer onder vuur bij Anderlecht. Rutten blijft echter uit diverse hoeken steun krijgen. Zo ook vanuit Nederland.

Zeljko Petrovic, goede vriend en momenteel assistent-coach bij FC Utrecht, is juist van mening dat Rutten credits moet krijgen. ''Anderlecht moet Fred Rutten dankbaar zijn. Hij kwam in december naar de club in erg moeilijke omstandigheden. Dat was geen cadeau. Hein Vanhaezebrouck had als coach toch ook zijn strepen verdiend? Hij had ook geen vat meer op die spelersgroep, hé'', zoekt Petrovic in Het Nieuwsblad een andere oorzaak voor de slechte resultaten.

Ook analist Youri Mulder vindt het te loven dat Rutten de zware uitdaging niet uit de weg ging. ''Normaal is Fred geen trainer die ergens invalt in het midden van het seizoen. Maar omdat hij Anderlecht een mooie club vond, maakte hij een uitzondering. De club had het toen zelfs niet makkelijk om een goeie T1 te vinden en Fred deed het ook voor Frank Arnesen, die hij heel erg waardeert'', aldus de ex-rechterhand van Rutten.

Lees ook: Boodschap voor Anderlecht: 'Ga verder met Rutten en het zal er profijt mee doen'