'Real ontvangt volgende vertrekwens: Kroos kan ruimte maken voor Pogba'

'Real ontvangt volgende vertrekwens: Kroos kan ruimte maken voor Pogba'

12-04-2019 13:25
4

Toni Kroos wil de deur bij Real Madrid deze zomer achter zich dichttrekken. Na vijf seizoenen en liefst twaalf prijzen, is de 29-jarige middenvelder toe aan een nieuwe uitdaging.

Dat meldt AS. Of Real Madrid bereid is mee te werken aan een vertrek van Kroos, is niet duidelijk. Wel wordt De Koninklijke met onder meer Paul Pogba en Christian Eriksen in verband gebracht. Een vertrek van de Duitser kan voor ruimte zorgen op het middenveld én in het salarishuis.

Kroos is bezig aan zijn minste seizoen in het Estadio Santiago Bernabéu sinds zijn komst van Bayern München. De controleur kreeg onder meer na de Champions League-uitschakeling tegen Ajax (1-4) de wind van voren. Hij leed tegen de Amsterdammers liefst 24 keer balverlies en stond met een foute pass aan de basis van de openingstreffer.

Desondanks staat Kroos er na de eerdere tropenjaren nog altijd goed op in Europa. De controleur voelt dat hij alles bereikt heeft bij Real en wil een frisse start. Vorig jaar toonde Manchester United al interesse, maar toen wilde de Spaanse grootmacht hem niet laten gaan. AS vermoedt dat een vetrek nu wél bespreekbaar is.

Niet de enige

Ook Raphaël Varane overweegt een vertrek bij Real. Maar onder meer Marca en AS meldden onlangs dat de Franse verdediger niet weg mag, tenzij een club aan zijn transferclausule van 500 miljoen euro voldoet. Dat is vrijwel uitgesloten. Gareth Bale daarentegen wordt wél richting de uitgang geduwd. Eden Hazard is zijn beoogde vervanger.