Transfer in zicht? 'De Ligt heeft me gezegd dat hij naar FC Barcelona wil'

Transfer in zicht? 'De Ligt heeft me gezegd dat hij naar FC Barcelona wil'

12-04-2019 12:11

Matthijs de Ligt heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar FC Barcelona. Althans, dat beweert Pol Llonch in een interview met SPORT. De Spaanse middenvelder van Willem II sprak afgelopen zaterdag met de Ajax-aanvoerder.

Llonch en De Ligt wisselden na Willem II - Ajax (1-4) een woordje op het veld. "Ik vroeg De Ligt meteen na de wedstrijd of hij naar Barça zou gaan. Hij vertelde me dat hij het verwachtte, maar hij kon het nog niet met zekerheid zeggen. Hij zei: Ik hoop het", vertelt de Willem II'er aan SPORT.

"Ik weet niet of Barça hem al heeft gecontracteerd. Ik denk het niet, maar als hij naar Camp Nou vertrekt, zie ik het wel goedkomen. De Ligt is een fysiek wonder en verdedigend ijzersterk. Het is heel moeilijk om een duel van hem te winnen. Hij heeft een speciaal karakter. Ik denk dat hij goed bij Barça zou passen."

Llonch kwam in Tilburg ook Frenkie de Jong tegen. De 21-jarige Ajacied maakt na dit seizoen de overstap naar Barcelona. "De Jong is een speler met het DNA van Barça", stelt Llonch. "Hij is heel jong, maar laat nu al zien dat hij één van de beste spelers in Europa is. Er is nog ruimte voor verbetering, maar ik denk dat hij alle kenmerken heeft om te slagen bij Barça."

De laatste weken maakten Spaanse media meerdere keren melding van een aanstaande De Ligt-transfer naar Barcelona. Ook voorzitter Josep Maria Bartomeu maakt er geen geheim van gecharmeerd te zijn van De Ligt. De negentienjarige aanvoerder van Ajax kan ook rekenen op belangstelling van Manchester City en Juventus.