Moeskroen krijgt licentie, maar: 'Lokeren én het Parket overwegen beroep bij BAS'

Moeskroen krijgt licentie, maar: 'Lokeren én het Parket overwegen beroep bij BAS'

Gepubliceerd: vrijdag 12 april 2019 om 09:30vr 12-04-2019 om 09:30

Royal Excel Moeskroen heeft tegen alle verwachtingen in een proflicentie gekregen voor het seizoen 2019-2020. Dat stuit op heel wat onbegrip. Zo bestaat de kans dat Sporting Lokeren, alsook het Parket in beroep gaat bij het BAS.

De Henegouwers zien al enkele weken verschillende rekeningen bevroren worden door het Belgische gerecht. Die periode werd vorige week verlengd tot minstens eind mei. Toch zag de KBVB geen graten in dit dossier, waardoor Moeskroen ook volgend seizoen in 1A mag starten.

Voor Lokeren betekent dit minder goed nieuws. Indien Moeskroen geen licentie kreeg, bleven de Waaslanders alsnog in Eerste Klasse. "De beslissing over de licenties is nog maar net bekend. De komende dagen zullen we intern bekijken of we stappen ondernemen", aldus woordvoerder Herman Van de Putte tegenover Het Laatste Nieuws.

Reactie van Parket
Het onderzoek van het Parket is nog volop aan de gang, maar ook zij trekken de beslissing van de Belgische bond mogelijks nog in twijfel. "We zullen dat zeker bespreken. Maar het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen", klinkt het vanuit die hoek.

Poll

Vind jij dat Moeskroen een licentie had mogen krijgen?

(720 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws