Barcelona richt pijlen op Eredivisie-speler: 'Interesse zéér serieus'

Barcelona richt pijlen op Eredivisie-speler: 'Interesse zéér serieus'

12-04-2019 09:02

FC Barcelona wil zo snel mogelijk zakendoen met FC Groningen, meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De Catalanen jagen op de achttienjarige controleur Ludovit Reis en geven na het weekend een vervolg aan de onderhandelingen.

Het Dagblad van het Noorden bracht eerder deze week het nieuws naar buiten dat Barça-directeur José Mari Bakero naar Groningen was afgereisd om over Reis te praten. Directeur Hans Nijland onthield zich toen van commentaar, maar laat nu aan De Telegraaf weten dat de interesse vanuit Catalonië 'zéér serieus' is.

Hoeveel men overheeft voor Reis, in het bezit van een contract tot medio 2021, is nog niet duidelijk. Marcus Berg heeft op dit moment het record voor de duurste uitgaande FC Groningen-transfer in handen: de Zweedse spits vertrok in 2010 voor tien miljoen euro naar Hamburger SV.

FC Barcelona lijkt Reis overigens rustig te willen brengen. Wanneer de jeugdinternational van Oranje inderdaad de overstap maakt naar Barcelona, zal hij in eerste instantie aansluiten bij het B-elftal van de Catalanen, dat uitkomt in de Segunda Division. Daar krijgt hij dan de tijd om zijn zogeheten 'ontwikkelingstraject' in te zetten.