Boodschap voor Anderlecht: 'Ga verder met Rutten en het zal er profijt mee doen'

Boodschap voor Anderlecht: 'Ga verder met Rutten en het zal er profijt mee doen'

12-04-2019 07:45 Laatste update: 08:54
19

Fred Rutten loodste een wisselvallig RSC Anderlecht dan wel naar Play-Off 1, toch wordt de Nederlander aanzien als een tussenpaus. Zijn landgenoot Youri Mulder begrijpt niet dat hij zo weinig steun krijgt.

"Fred moet roeien met de riemen die hij heeft", aldus Mulder tegenover Het Nieuwsblad. "Heb je gezien hoe Marc Coucke de kwalificatie voor Play-off 1 vierde? Dat betekent toch dat ook de directie beseft dat het harken is."

Het ligt volgens de analist dan ook vooral aan de instelling bij het huidige bestuur. "Zo'n vreugde­explosie omdat ze in de top zes eindigen: da's toch niet normaal bij Anderlecht? Hoeveel meer kun je dan verwachten in Play-off 1? Fred verbaast zich daar soms over."

Steun voor Rutten
Mulder vindt het straf dat Anderlecht al met opvolger zou bezig zijn. "Maar waarom wil Anderlecht volgend seizoen gewoon niet verdergaan met Rutten? Het zal er profijt mee doen, hoor. Fred kan dan echt meebouwen aan een ploeg en bij Feyenoord, PSV en Twente heeft hij al bewezen dat zijn teams goed voetbal kunnen brengen. Dat is beter dan compleet vanaf nul te herbeginnen."