Mertens en Napoli onderuit tegen Arsenal, Hazard kruipt door het oog van de naald

Mertens en Napoli onderuit tegen Arsenal, Hazard kruipt door het oog van de naald

11-04-2019 23:03

Arsenal is hard op weg naar een plek in de halve finale van de Europa League. De ploeg van manager Unai Emery was donderdag op eigen veld met 2-0 te sterk voor het Napoli van Dries Mertens. Premier League-rivaal Chelsea won met de nodige moeite van Slavia Praag.

Arsenal - Napoli 2-0
The Gunners kwamen uitstekend uit de startblokken. Al na vijftien minuten sloeg Aaron Ramsey toe, nadat hij na een vloeiende aanval was bediend door Ainsley Maitland-Niles. Napoli, met Dries Mertens in de basis, kwam nauwelijks in het stuk voor in het Emirates Stadium en incasseerde tien minuten later al de 2-0. Een schot van Lucas Torreira werd door ex-Genkenaar Kalidou Koulibaly van richting veranderd, waardoor doelman Alex Meret kansloos was.

In de tweede helft weerde de ploeg van coach Carlo Ancelotti zich beter. De beste kans was voor Piotr Zielinski, maar de Pool wist een uitstekende voorzet van Lorenzo Insigne niet te verzilveren. Arsenal kan daardoor met vertrouwen uitkijken naar de return.

Slavia Praag - Chelsea 0-1
Het moest uit de tenen komen bij Chelsea, waar onder meer Eden Hazard en N'Golo Kanté op de bank mochten plaatsnemen. Zonder de inbreng van onze landgenoot wist Chelsea zelden gevaar te stichten. In de eerste helft was alleen Willian dicht bij de openingstreffer met een bal op de lat. Een half uur voor tijd werd Hazard alsnog ingebracht, waarna de thuisploeg werd teruggedrongen.

Toch viel de bevrijdende treffer pas vier minuten voor tijd. Marcos Alonso kopte raak uit een voorzet.