Chelsea reageert op ophef over racistisch lied van eigen 'fans': 'Weerzinwekkend'

Chelsea reageert op ophef over racistisch lied van eigen 'fans': 'Weerzinwekkend'

11-04-2019 22:01
7

Chelsea heeft fel gereageerd op de geruchtmakende video waarin supporters van The Blues een hoofdrol zouden spelen. Op social media circuleren beelden van enkele Engelse voetbalfans die kwetsende liederen over Liverpool-vedette Mohamed Salah zingen.

'Oh ey oh, Salah is a bomber', klinkt het, op de melodie van het Earth, Wind & Fire-nummer 'September'. Oftewel: 'Salah is een terrorist'. De video lijkt te zijn gemaakt in Praag, waar Chelsea donderdagavond een Europa League-wedstrijd tegen Slavia Praag speelt.

De huidige nummer drie van de Premier League heeft via de officiële kanalen fel gereageerd op de beelden. 'Chelsea vindt alle vormen van discriminatie weerzinwekkend', laten de Londenaren weten via de clubsite. 'Wanneer we bewijs hebben dat seizoenkaarthouders van Chelsea bij betrokken zijn, zullen we de zwaarst mogelijke maatregelen treffen. Dit soort individuen maken de Chelsea-aanhang te schande: wij zijn er zeker van dat de overgrote meerderheid van onze fans dergelijk gedrag niet tolereert.'