'Charleroi hoopt op beter seizoen en gaat met de bezem door spelerskern'

'Charleroi hoopt op beter seizoen en gaat met de bezem door spelerskern'

11-04-2019 21:17

Charleroi heft een bijzonder matig seizoen achter de rug. Het greep naast Play-Off 1 en hoopt volgend seizoen een pak beter te doen. De kern zal er volgend jaar dan ook helemaal anders uitzien.

Zo lijkt de ervaren doelman Rémy Riou te gaan vertrekken. De doelman komt niet in aanmerking om eerste keuze te worden en een nieuw seizoen als tweede keuze lijkt hij niet te zien zitten. Zo geeft La Dernière Heure aan.

Drie andere jongens zouden ook mogen vertrekken. Zo denken de Carolo's eraan om Steeven Willems, Gojko Zajkov en Christoph Diandy te verkopen. Diandy kon eerder dit seizoen al naar Troyes vertrekken, maar hij koos voor een verlengd verblijf. De middenvelder is zijn basisplek inmiddels kwijt, waardoor een vertrek weer tot de mogelijkheden behoort.

Verlengd verblijf
Toch is er ook goed nieuws voor één speler van Charleroi. Zo mag Nicolas Penneteau hopen op een verlengd verblijf. De 38-jarige doelman onderhandelt met de club momenteel over een contractverlenging. Daarbij spreekt men ook al over een functie na zijn profcarrière. Zo wil Charleroi Penneteau opnemen in de trainersstaf.