Situatie-Malinovsky zorgt voor spanning: Teleurstelling binnen de ploeg

Situatie-Malinovsky zorgt voor spanning: "Teleurstelling binnen de ploeg"

11-04-2019 11:51
26

Al wie KRC Genk een warm hart toedraagt, hoopt dat de schorsing van Ruslan Malinovsky zal meevallen. De situatie rond de Oekraïner hangt als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de spelersgroep van KRC Genk, bekent Sander Berge.

"Zelf was ik geshockeerd", windt de Noorse middenvelder er geen doekjes om bij Het Belang van Limburg. "Binnen de ploeg was de reactie er eentje van teleurstelling. Onbegrip ook. De fase zelf heb ik tijdens de wedstrijd niet gezien. Maar de beelden achteraf zijn duidelijk. Dit was geen opzet, dit was geen rode kaart, laat staan een schorsing", geeft Berge zijn visie.

"Nu, het is wat het is. Dit zijn zaken waar wij geen invloed op hebben. Dus moeten we daar ook niet mee bezig zijn. Het enige waar wij als spelers vat op hebben, is het sportieve. Het verlies van Malinovskyi zou uiteraard heel vervelend zijn, het is één van onze sleutelspelers. Maar ook in het onwaarschijnlijke geval dat hij zwaar
geschorst wordt, moeten wij voort. Ik probeer al die randverschijnselen naast me neer te leggen", besluit hij genuanceerd.