Opvallend: ook Broos twijfelt aan Nkaka bij Anderlecht: Nog grote stappen zetten

Opvallend: ook Broos twijfelt aan Nkaka bij Anderlecht: "Nog grote stappen zetten"

11-04-2019 11:21 Laatste update: 11:23
2

Normaal gezien krijgt RSC Anderlecht vanaf komende zomer de beschikking over Aristote Nkaka. Heel wat waarnemers vrezen echter dat de middenvelder, niet meteen bezig aan een denderend seizoen, te kort zal komen in het Astridpark. Opvallend: Hugo Broos insinueert eigenlijk net hetzelfde.

Broos is nochtans de huidige trainer van Nkaka bij KV Oostende, waar hij het seizoen begon als sportief directeur. "Als Anderlecht je koopt, moet je als speler gek zijn om neen te zeggen", weet de oude vos bij Het Nieuwsblad. "Dan voel je je vereerd. Maar of Nkaka klaar is voor Anderlecht? Hij zal nog grote stappen moeten zetten."

"Ari is een goeie speler, maar bij een topclub moet je meer dan een goeie speler zijn. Nkaka verliest tijdens een wedstrijd geregeld nog eens de draad. Als dat bij Anderlecht gebeurt, wordt dat vaak afgestraft en dan voel je de druk. Om daar te spelen moet je mentaal sterk zijn en daarin moet Nkaka nog groeien. Aan hem om dat op te pikken", geeft Broos advies.

Anderlecht kocht Nkaka eigenlijk tijdens de vorige zomermercato al aan. Onze landgenoot kreeg echter nog een jaartje de kans om zijn niveau op te krikken bij Oostende. Dat pakte niet meteen uit zoals verwacht, wel integendeel. Bij Oostende, dat pas veertiende eindigde in de Jupiler Pro League, kwam Nkaka tijdens de reguliere competitie slechts in vijftien duels in actie.