Belgische competitie stelt amper iets voor, extra deprimerend voor Anderlecht

"Belgische competitie stelt amper iets voor, extra deprimerend voor Anderlecht"

11-04-2019 10:16 Laatste update: 11:24
13

RSC Anderlecht beleeft één van de slechtste seizoenen uit de clubhistorie. Zowel bestuurlijk als sportief draait alles vierkant. Ook oud-spelmaker Alin Stoica ziet het verval met lede ogen aan. Het noopt de Roemeen tot enkele krasse uitspraken.

"De Belgische competitie stelt nauwelijks iets voor", opent Stoica meteen vlijmscherp in Het Laatste Nieuws. "Dan is het extra deprimerend dat Anderlecht daarin geen Europees voetbal dreigt te gaan pakken. Anderlecht is een traditieclub, zoals Real, elke week verliezen is onaanvaardbaar."

"De spelers hebben niet de mentaliteit die nodig is, zoals ik die wel in mijn bloed had - altijd willen winnen", gaat Stoica verder. Nochtans stond de technicus nu ook niet meteen bekend als een onvervalst werkpaard. Tot slot heeft hij nog een tip voor de bestuurskamer. "Coucke wordt slecht omringd", besluit Stoica.

Voor Anderlecht is het vrijdagavond in ieder geval vijf voor twaalf. Na een nul op negen moet het haar eerste punten zien te pakken in Play-Off 1. Op het veld van grote rivaal Standard Luik wordt dat echter een loodzware opgave.