'Crystal Palace wil snel afraken van Benteke, maar stuit op probleem'

'Crystal Palace wil snel afraken van Benteke, maar stuit op probleem'

11-04-2019 07:45 Laatste update: 07:45
2

Voor Christian Benteke is het een seizoen om snel te vergeten, want de Rode Duivel staat nog droog. Crystal Palace wil hem heel graag slijten, maar Benteke zelf heeft volgens Het Laatste Nieuws andere plannen.

Voor Benteke is het een verloren jaar geweest, maar Palace betaalt wel een forse 145.000 euro per week voor zijn diensten. De Londense club hoopte dan ook dat er een aanbod uit China zou binnenlopen zoals in 2018. Dat aanbod bleef uit, en Benteke heeft sowieso helemaal geen zin in een Chinees avontuur.

Benteke heeft na de zomer nog één jaar contract en wil graag blijven. Zijn gezin is gelukkig in Londen en de Rode Duivel wil daar niets aan veranderen. Mogelijk gaat hij dus transfervrij de deur uit, ook al heeft Crystal Palace inmiddels ongeveer zestig miljoen euro in hem gepompt. De Londenaars gaan dus een financiële kater oplopen als Benteke niet opnieuw gaat presteren.

Onder coach Roy Hodgson zit Benteke sowieso vaak op de bank, ook al omdat Michy Batshuayi sinds de winter wordt gehuurd. Die wordt zeker niet aangekocht. Zijn clausule van 45 miljoen euro is veel te hoog.