Rutten laat jonge Belgen links liggen: Hij vindt de twee overroepen

Rutten laat jonge Belgen links liggen: "Hij vindt de twee overroepen"

10-04-2019 21:37 Laatste update: 21:42
28

Elias Cobbaut en Alexis Saelemaekers zijn naar het achterplan verdwenen bij RSC Anderlecht na de komst van Fred Rutten. De opvolger van Hein Vanhaezebrouck loopt niet hoog op met de twee jonge Belgen. Volgens Het Laatste Nieuws worden ze echter niet afgeschreven bij paars-wit.

"Sinds Rutten aan het roer kwam, verzamelde Saelemaekers 204 minuten en één basisplek", staat woensdag te lezen in de krant. "Cobbaut scoort nog slechter, met amper 68 minuten, verdeeld over twee wedstrijden. Die beperkte kansen zijn niet enkel aan hun soms te jeugdige houding te wijten, wel aan Ruttens waardeoordeel: hij vindt de twee overroepen. Onder Hein Vanhaezebrouck, in 3-4-3, waren ze vaste waardes."

Grote zorgen moeten de twee youngster zich echter niet maken. "Vooral omdat ze in de veronderstelling zijn dat Rutten slechts een tussenpaus is en dat ze in de voorbereiding opnieuw van nul zullen kunnen beginnen. Dat zijn ook de intenties van Michael Verschueren en Frank Arnesen, zij willen de spelers niet afschrijven", besluit Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Rutten is geen fan van jeugdproduct: 'Hij heeft geen niveau voor Anderlecht'