De Mos meent dat Ajax na Real Madrid ook Juventus gaat uitschakelen

De Mos meent dat Ajax na Real Madrid ook Juventus gaat uitschakelen

Gepubliceerd: woensdag 10 april 2019 om 19:46wo 10-04-2019 om 19:46

Na Real Madrid gaat ook Juventus voor de Amsterdamse bijl. Dat voorspelt Aad de Mos, die veel vertrouwen heeft in de kansen van Ajax in de kwartfinale van de Champions League. Hij slaat de ploeg van trainer Erik ten Hag zelfs hoger aan dan de Italiaanse grootmacht.

"Ajax is de betere ploeg en gaat met 2-1 winnen. Juventus gaat nog wel één keer scoren uit een counter, maar verder komen ze niet", zegt De Mos tegen NUsport. "Ajax is dit seizoen uiterst dominant en inmiddels ook uitgekookt. Ze raken steeds beter op elkaar ingespeeld. De variant met Dusan Tadic in de spits en David Neres en Hakim Ziyech op de vleugels gaat steeds beter lopen."

De Mos ziet slechts één zwakke plek bij Ajax. Joël Veltman lijkt in de Johan Cruijff Arena op te moeten boksen tegen Cristiano Ronaldo, dé ster van de Italianen. "Dat kunnen cruciale duels worden. Ik heb daar schrik van. Veltman kan niet verdedigen. Hij is altijd goed voor fouten, zoals het openen van zijn benen bij een voorzet." Daartegenover staat dat Juventus niet kan beschikken over aanvoerder Giorgio Chiellini. De analist noemt dat een 'ontzettend gemis' voor De Oude Dame.

Al met al vertrouwt De Mos erop dat Ajax wéér weet te pieken in de Champions League. "Ajax gaat een ronde verder. Uit hebben ze nog meer kans dan thuis. Daar krijgen ze nog meer ruimte en daar weten ze wel van te profiteren. Ze zullen niet net als Atlético Madrid twee bussen voor het eigen doel parkeren." De aftrap is woensdagavond om 21.00 uur.

Lees ook: Politie: ook gewapende Juventus-fans opgepakt bij Johan Cruijff Arena

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie gaat door naar de volgende ronde?

(78 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws