Liverpool bevestigt interesse in sensatie: Ik herken een goede speler in hem

Liverpool bevestigt interesse in sensatie: "Ik herken een goede speler in hem"

10-04-2019 19:20 Laatste update: 19:50

Liverpool is geïnteresseerd in Wolverhampton Wanderers-middenvelder Ruben Neves. Dat bevestigt Pepijn Lijnders, rechterhand van manager Jürgen Klopp, in Portugal.

Lijnders laat in een interview met het Portugese O Jogo weten dat de ploegmaat van Leander Dendoncker wordt gevolgd door Liverpool. "Ik ken hem persoonlijk heel goed", vertelt de Nederlander. "Zijn ambitie, passie en professionaliteit zijn top. Ik weet wat hij kan betekenen voor een team. Hij is het type speler dat ons interesseert."

Neves maakt dit seizoen indruk bij Wolverhampton Wanderers, dat als promovendus in het linkerrijtje van de Premier League staat. De 22-jarige middenvelder speelt sinds de zomer van 2017 voor Wolves. Lijnders: "Ik herken een goede speler in hem. Hij heeft de techniek om het ver te schoppen."

Lijnders werkte in het verleden bij FC Porto, voordat hij in 2014 werd toegevoegd aan de technische staf van Liverpool. Neves werd bij de Portugese topclub de jongste aanvoerder ooit in achtste finales van de Champions League. Dat record werd in februari gebroken door Ajax-captain Matthijs de Ligt.