Rode Duivel zakt in de pikorde van Martinez: ''Er komt bovendien een EK aan''

Rode Duivel zakt in de pikorde van Martinez: ''Er komt bovendien een EK aan''

10-04-2019 18:40
6

Christian Kabasele beleeft mindere tijden bij het Engelse Watford. Onze landgenoot heeft geen vaste basisplaats meer bij de FA Cup-finalist en als gevolgd daarvan raakte hij ook zijn plek bij de Rode Duivels kwijt.

Kabasele zat aan het einde van het vorige kalenderjaar voor twee interlandperiodes nog wel bij de selectie. Recent werd hij voor de EK-kwalificatieduels met Rusland (3-1) en Cyprus (0-2 winst) gepasseerd door bondscoach Roberto Martinez. Zo is Brandon Mechele hem vast voorbij in de pikorde en dat steekt. "Natuurlijk was ik ontgoocheld. Ik wil er bij elke selectie bij zijn", laat Kabasele weten aan Le Grand Débrief. "Er komt bovendien een EK aan'', beseft de centrumverdediger.

De tweevoudig international kreeg geen verklaring van Martinez, maar volgens Kabasele is die ook overbodig. "Ik zal er komen door titularis te worden bij mijn club, dan zal ik mijn plaats bij de nationale ploeg terugkrijgen. Ik heb geen enkele uitleg gekregen, maar dat is niet nodig. Ik moet eerst elke week spelen bij mijn club, dan zal de rest wel volgen."

Tweede plan
Watford-trainer Javi Garcia deed dit seizoen in 17 van de 33 speelrondes in de Premier League een beroep op Kabasele. Sinds de jaarwisseling kwam Kabasele echter nog maar drie keer in actie.