KV Mechelen begint zeer slecht aan de voorbereidingsroute richting finale

10-04-2019 18:20

KV Mechelen is de voorbereiding op de bekerfinale tegen KAA Gent slecht begonnen. Malinwa ging in een vriendschappelijk wedstrijd bij Jupiler Pro League-degradant Lokeren met duidelijke cijfers onderuit: 3-0.

In de eerste helft kregen de 600 aanwezige toeschouwers op Daknam een erg matige partij voorgeschoteld. Zo viel pas na twintig minuten spelen het eerste schot tussen de palen te noteren en waren serieuze doelkansen schaars. Nikola Storm was namens Mechelen nog wel heel dichtbij de openingstreffer, maar zijn poging kwam op de lat terecht. Het bleef zodoende 0-0 aan de rust.

Na de hervatting had Lokeren de bovenhand. Zo zag Mehdi Terki een schot gekeerd worden door Bram Castro, nadat dezelfde Terki daarvoor al net te laat op een voorzet van Lukas Marecek. In minuut 71 kwam Lokeren toch op voorsprong. Het was Anderlecht-huurling Knowledge Musona die de ban brak.

Nauwelijks vijf minuten later mocht Musona weer juichen. Na goed samenspel met Ari Freyr Skulason schoof de Zimbabwaan het leer vakkundig in de hoek: 2-0. Het ging hard, want in de 78e minuut bepaalde Marecek de eindstand met een hard afstandsschot.