UPDATE: Waasland-Beveren voegt zich bij gelukkige clubs uit 1A en 1B

UPDATE: Waasland-Beveren voegt zich bij gelukkige clubs uit 1A en 1B

10-04-2019 18:25 Laatste update: 18:25
21

Nadat eerder STVV al goed nieuws kreeg inzake de licentie voor volgend seizoen, hebben ook KV Oostende, Club Brugge en Standard Luik hun licentie gekregen.

Club Brugge moest zich verdedigen bij de licentiecommissie over één document. De uitleg van legal officer bij Club Brugge, Hannes D’Hoop, was voldoende. Blauw-Zwart krijgt zijn licentie voor volgend seizoen.

Ook Standard Luik krijgt zijn licentie. De Rouches maakten zich echter geen zorgen en hebbe aldus ook groen licht gekregen. Voor RSC Anderlecht blijft het nog afwachten over een uitspraak.

Update 10/04, 16.01: De licentiecommissie heeft ook beslist over het lot van Moeskroen en RSC Anderlecht. Beide clubs hebben hun licentie voor volgend seizoen gekregen. KV Oostende, Cercle Brugge, Antwerp en STVV kregen ook goed nieuws over hun Europese licentie.

Update 17.12: De licenties blijven binnenstromen. Ook KV Mechelen heeft goed nieuws gekregen wat betreft de licentie. Meer nog: Malinwa kreeg ook haar Europese licentie. Als het ten koste van KAA Gent de Beker van België verovert, mag het de Europa League. Kantteking: op voorwaarde dat de club niet gestraft worden in het schandaal rond 'Propere Handen'. KAS Eupen, Oud-Heverlee Leuven en Beerschot-Wilrijk kenden ook geen problemen met hun dossier.

Update 18.25: Het blijft de goednieuwsshow. Waasland-Beveren meldt dat het - zoals verwacht - ook de licentie voor 2019/20 beet heeft.