Boze makelaars: 'Duw op de resetknop en vergeet dit ontzettend slechte voorstel'

Boze makelaars: 'Duw op de resetknop en vergeet dit ontzettend slechte voorstel'

10-04-2019 10:19
8

De Pro League en de vereniging van Belgische makelaars lijken op ramkoers. Een recent voorstel rond de nieuwe voorwaarden en regelgeving voor zaakwaarnemers wordt door die laatste groep volledig met de grond gelijkgemaakt. Dat staat in een open brief.

Een expertenpanel van de Pro League, met onder meer Pierre François, werkte de laatste weken aan een nieuw kader waarbinnen makelaars hun zaakjes zullen moeten doen in de Belgische competitie. De tekst wordt op 6 mei voorgelegd aan de algemene vergadering, weet Sporza. Die moet het voorstel goedkeuren. Bij de Belgian Federation of Football Agents (BFFA) is men alvast niet te spreken over de vooropgelegde regelgeving.

'We zijn woedend en enorm teleurgesteld over het voorstel', klinkt het in hun communiqué. 'We vragen dat de Pro League op de resetknop duwt en vergeet dat dit ontzettend slechte voorstel ooit geschreven is. Werk eindelijk samen met alle betrokken partijen, zodat het Belgisch voetbal er beter vanaf komt, in plaats van slechter.'   

'We dachten dat het na de gebeurtenissen in oktober de bedoeling was om regels op te stellen die de voetbalindustrie transparanter zouden maken. Maar de Pro League deelde duidelijk niet dezelfde ambitie. Dit systeem - ongelooflijk maar waar - werkt belastingontduiking net in de hand. Het hele voorstel is overigens niet in lijn met het Belgisch publiek recht. Deze regels houden nooit stand voor een rechter of een tribunaal', maakt BFFA zich sterk.