Lofzang De Mos op Ajax-spelers: Na Johan Cruijff het grootste talent ooit

Lofzang De Mos op Ajax-spelers: "Na Johan Cruijff het grootste talent ooit"

Gepubliceerd: woensdag 10 april 2019 om 09:00wo 10-04-2019 om 09:00

Aad de Mos denkt dat Ajax goed genoeg is om de Champions League te winnen. Het huidige elftal van Amsterdammers, per positie vergeleken, beschikt in de ogen van de analist en oud-trainer over meer kwaliteit dan het team dat in 1995 aan de haal ging met de bokaal. 

In gesprek met Het Laatste Nieuws is De Mos onder meer lyrisch over Matthijs de Ligt. "De meest talentvolle verdediger die Nederland ooit voortbracht. Op zijn vijftiende was iedereen er al van overtuigd dat De Ligt een wereldtopper zou worden. Vier jaar later is hij de aanvoerder van een grote club als Ajax. Hopelijk trekt Matthijs naar Barça, daar kan hij hetzelfde palmares opbouwen als Piqué."

Frenkie de Jong is wat De Mos betreft 'na Cruijff het grootste talent ooit in Nederland op die leeftijd'. "In vorm kan Frenkie de hele wereld kapotspelen. Vraag maar aan Frankrijk, Duitsland, Real... De Jong bezit een ongelofelijke versnelling aan de bal plus een geweldige steekbal. Bovendien kan-ie zo snel én kort draaien dat hij meteen drie spelers uitschakelt. Zonder hem zijn Ajax en Oranje maar de helft zo goed."

Zwakke schakel
Van één speler is De Mos niet onder de indruk: Joël Veltman. "Hij kan de zwakke schakel worden tegen Juventus. Tegen clubs als Emmen en Willem II doet hij het prima, maar nu...Veltman maakt bijna elke partij een foutje en is kwetsbaar in de lucht. Mocht ik Ten Hag zijn, zou ik Kristensen opstellen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws