De Mos over Nederlandse titelstrijd: Als Ajax daar wint, worden ze kampioen

De Mos over Nederlandse titelstrijd: "Als Ajax daar wint, worden ze kampioen"

09-04-2019 19:32
2

De titelstrijd in de Nederlandse Eredivise is dit seizoen ongemeen spannend. Ajax en PSV staan momenteel samen aan de leiding, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. Aad de Mos denkt dat Ajax kampioen wordt als ze de uitwedstrijd bij FC Groningen tot een goed einde weten te brengen.

De analist stipt het belang van de uitduels aan voor zowel Ajax als PSV. Volgens De Mos zal het kampioenschap in die uitwedstrijden beslist worden. "Het uitduel bij Groningen wordt lastig", zegt De Mos bij ALLsportsradio. "Die zitten in een flow en Ajax heeft het daar altijd lastig. Als ze daar zouden winnen denk ik dat de strijd gestreden is. De Graafschap zal niet zo moeilijk worden, al heeft het verleden wel eens anders uitgewezen."

"Het gaat dus beslist worden in de uitwedstrijden, ook bij PSV", gaat De Mos verder. "Zij hebben met Willem II en AZ natuurlijk nog twee lastige uitwedstrijden. Als het voor AZ nog van belang is om de derde plaats wordt dat een hele moeilijke, maar als AZ niet meer derde kan worden gaat PSV daar winnen. Maar Ajax gaat aan het langste eind trekken als ze Groningen goed doorkomen."