Praet over zijn evolutie bij Sampdoria: Ik speel bijna op automatische piloot

Praet over zijn evolutie bij Sampdoria: "Ik speel bijna op automatische piloot"

09-04-2019 18:56
3

Dennis Praet ondertekende dit seizoen een contractverlenging bij Sampdoria tot 2021. De Rode Duivel is ondertussen bezig aan zijn derde jaargang in de Serie A en heeft naar eigen zeggen al veel progressie geboekt.

"Mijn eerste seizoen was zeker niet het beste uit mijn carrière. Ik had tijd nodig om te wennen aan het systeem van de trainer Marco Giampaolo. Na drie jaar werken onder hem zit alles opgeslagen in mijn hoofd. Ik speel bijna op automatische piloot", vertelt Praet tijdens een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

"Ik merk aan de nieuwkomers dat de tactiek van Giampaolo veel denkwerk vereist. Vooral de verdedigers hebben tijd nodig om de ligna door te hebben. Onze vier verdedigers moeten in elke situatie de linie intact houden. Ze moeten geen rekening houden met een speler die diep gaat, de focus ligt puur op de man in balbezit."

"Dit is het seizoen van de bevestiging. Ik voel mij basisspeler en ik weet dat ik belangrijk kan zijn voor het team. Om je een voorbeeld te geven: ik ben na de centrale verdedigers de speler die het meest aan de bal komt - gemiddeld zit ik aan 45 baltoetsen per match. Mijn percentage geslaagde passes ligt bovendien ook hoger dan vorig seizoen. Dat wil zeggen dat ik vooruitgang blijf boeken", besluit Praet.

Lees ook: Praet laat zich uit over toekomstige transfer: “Er is veel interesse”