UPDATE: Union bevestigt negatief advies voor Europese licentie

UPDATE: Union bevestigt negatief advies voor Europese licentie

Gepubliceerd: dinsdag 9 april 2019 om 15:25di 09-04-2019 om 15:25

Laatste update: dinsdag 9 april 2019 om 15:27di 09-04-2019 om 15:27

Op papier spelen de winnaars van Play-Off 2A en Play-Off 2B straks een barragematch om te kijken wie er met een club uit Play-Off 1 mag strijden om een Europees ticket. Dat is enkel op papier, want Union kan daar verandering in brengen.

In Play-Off 2B is Union momenteel op dreef. Na drie speeldagen staat de Brusselse club aan de leiding van de groep met het maximum van de punten. Moest Union na tien speeldagen nog aan de leiding staan, heeft de spelersgroep pech. De jongens mogen dan geen barragematch spelen. Het bestuur vroeg immers geen licentie aan om Europees voetbal te spelen. Dat meldt Sportwereld.

Ploegen zonder een Europese licentie mogen geen barragematch spelen. Dat is goed nieuws voor de club die tweede eindigt in die groep. Die neemt immers de plaats over van de club zonder Europese licentie en mag de barragematch spelen. In Play-Off 2B staat KV Kortrijk momenteel tweede in de stand. De Kerels pakten ook negen op negen, maar hebben een iets minder doelpuntensaldo dan Union. Daarna volgen Cercle Brugge, Zulte Waregem, Waasland-Beveren en Royal Excel Moeskroen.

In Play-Off 2A vroeg Beerschot Wilrijk dan weer geen Europese licentie aan, maar de Ratten staan momenteel laatste in hun groep. Daar lijkt dus geen verschuiving te gaan komen de komende weken.

Ook KAA Gent bepalend
Tegen wie de winnaar van de barragematch speelt, is ook nog niet bekend. Dat heeft alles te maken met de bekerfinale van KAA Gent en KV Mechelen en de eindstand van Play-Off 1. Normaal speelt de nummer vier uit Play-Off 1 in de stand tegen de winnaar van Play-Off 2, maar dat kan dus ook nummer vijf worden indien Gent bij de eerste vier eindigt en de finale van de Beker van België wint.

Update 09/04, 15.25: Union heeft een negatief advies gekregen voor het bekomen van een Europese licentie voor volgend seizoen, dat laat de club op de officiële kanalen weten. De jeugdreeksen zijn onvoldoende bij Union.

'Een van de criteria is namelijk dat de club reeds over een ELITE label moet beschikken. Momenteel komen onze jongeren enkel uit in de IRIS League. Gedurende het huidige seizoen werd er flink geïnvesteerd en hard gewerkt om een het label te bekomen. Eind deze maand moet de aanvraag worden ingediend’, klinkt het.

Poll

Vind je dat een ploeg zonder Europese licentie wel de finalematch mag spelen?

(644 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws