UPDATE: Casteels bevestigt slecht nieuws: “Ik kom sterker terug!”

UPDATE: Casteels bevestigt slecht nieuws: “Ik kom sterker terug!”

13-04-2019 15:44 Laatste update: 15:33
1

Koen Casteels (ex-Racing Genk) kon zaterdag niet in actie komen namens VfL Wolfsburg, nadat hij zich tijdens de opwarming voor de confrontatie met Hannover 96 (3-1) winst. Wolsfburg kwam maandag met een medische update en de situatie is erger dan gewacht. Er wordt gevreesd een vroegtijdig seizoenseinde.

Wolfsburg communiceert op de website: 'VfL Wolfsburg moet het langer zonder Koen Casteels stellen. De doelman moest de warming-up voor de match tegen Hannover 96 afbreken en heeft zo naar verdere onderzoeken aantonen een zware spierblessure in de rechterdij opgelopen. De Belg komt daarom naar verwachting dit seizoen niet meer in actie.'

Het wegvallen van Casteels is een serieuze aderlating voor Die Wölfe. Wolfsburg bezet met nog zes speeldagen te gaan de zesde plaats in de Bundesliga en heeft daarmee vooralsnog een ticket voor de voorronde van de Europa League in handen. Casteels kan helaas dus niet meer van waarde zijn in de strijd om dit felbegeerde ticket. Casteels, de derde doelman bij de Rode Duivels, wist dit seizoen in 9 van zijn 26 Bundesliga-optredens het doel schoon te houden.

Update 13/04, 15.44: Koen Casteels heeft op zijn Twitterkanaal het slechte nieuws bevestigd. De doelman zal waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie komen door een hamstringblessure. “Ik zal heel hard werken om zo snel mogelijk en sterker terug te keren”, klinkt het.