Racing Genk in de tegenaanval: 'Maar één uitspraak de juiste: vrijspraak'

Racing Genk in de tegenaanval: 'Maar één uitspraak de juiste: vrijspraak'

08-04-2019 17:24
73

Het bondsparket heeft voor de nodige ophef gezorgd door zeven(!) speeldagen schorsing te vorderen tegen Genkenaar Ruslan Malinovskyi, die tegen KAA Gent (2-1) van het veld werd gestuurd toen hij met zijn studs in het gezicht van Birger Verstraete kwam. Het ongeloof bij Racing Genk is groot. De Limburgers gaan voor volledige vrijspraak.

'De uitsluiting van Malinovskyi kwam er in de 94ste minuut tijdens de wedstrijd KRC Genk – KAA Gent afgelopen zaterdag. Na een overtreding op Ruslan kwam hij ten val. Door die val raakte hij het aangezicht van Birger Verstraete ongelukkig met zijn linkervoet. Van kwaad opzet kan dus geen sprake kan zijn. De studs van zijn voetbalschoen zorgden jammer genoeg voor een wonde waarna de scheidsrechter Malinovskyi rood gaf', geeft Genk op de eigen website haar visie op de fase.

Genk laat aan de achterban weten dat er wat betreft de club maar één standpunt is: vrijspraak. 'Aanstaande vrijdag bepaalt de geschillencommissie de uiteindelijke straf en krijgt KRC Genk de kans om haar speler te verdedigen. Voor de club is vrijdag maar één uitspraak de juiste: vrijspraak', luidt de boodschap.

Lees ook: Gumienny over de rode kaart van Malinovskyi: ''Uitsluiting zou mogen volstaan''