Edgar Davids verkocht doodschop aan topcoach: Hij vond zichzelf de beste

Edgar Davids verkocht doodschop aan topcoach: "Hij vond zichzelf de beste"

08-04-2019 16:00
8

Edgar Davids heeft zijn toenmalige trainer Roberto Mancini eens een doodschop verkocht op de training van Internazionale. Dat onthult Andy van der Meyde bij VTBL. Davids bevestigt het akkefietje van jaren geleden.

"Bij Inter moest je een dag voor de wedstrijd naar het hotel, dus dan zit je niks te doen. Bij het stadion kreeg je dan te horen dat je op de tribune of bank zat", begint Van der Meyde bij VTBL. "Edgar moest een keer naar de tribune, dus hij zei tegen Mancini: laat me de volgende keer maar thuis, dan kan ik trainen. De wedstrijd erop moest Edgar wéér naar de tribune."

"Nou, de volgende dag moesten we trainen. Mancini deed ook mee bij het partijtje. Hij deelde zelf de shirtjes uit en zette mij in één team met Edgar, terwijl Mancini bij de tegenstander zat. Je kunt wel nagaan wat er gebeurde", lacht Van der Meyde. "Hij gaf hem een doodschop, niet normaal! Ik heb nog nooit een trainer zo hard horen schreeuwen. Hij ging hinkend het veld af."

Davids vond Mancini 'niet respectvol'. "Je moet wel een groep creëren. Ik had nog nooit meegemaakt dat zelfs de basisspelers een hekel hadden aan de trainer. Op een gegeven moment was hij ook een beetje bijdehand. Hij vond zichzelf de beste speler van het team, terwijl hij de trainer was. Ik dacht: hij maakt een grap, maar hij was serieus."