'Real en Barça zullen in verwoede gesprekken zijn om prijs Van Dijk te bepalen'

'Real en Barça zullen in verwoede gesprekken zijn om prijs Van Dijk te bepalen'

08-04-2019 12:15
6

Een bod van FC Barcelona of Real Madrid voor Virgil van Dijk is slechts een kwestie van tijd. Dat voorspelt Garth Crooks, die de verdediger van het Nederlands elftal en Liverpool heeft opgenomen in zijn Premier League-team van de week.

Van Dijk boekte vrijdag met The Reds een 1-3 overwinning bij Southampton. 'Wat een bal naar Robert Firmino van Virgil van Dijk. De Nederlandse international schoot de bal niet zomaar weg, hij draaide een knap staaltje verdedigen om in een aanval', is Crooks, voormalig aanvaller van onder meer Tottenham Hotspur, lovend op de website van de BBC.

'De glorieuze counter stelde Firmino in staat om de bal voor te geven op Jordan Henderson, die scoorde', vervolgt Crooks. Hij vreest dat de 27-jarige Van Dijk op den duur niet te behouden is voor Liverpool. 'Real Madrid en Barcelona moeten wel in verwoede gesprekken zijn met hun banken om te bepalen hoeveel Van Dijk moet kosten. Een gewaagd bod zal vroeger of later plaatsvinden, als het al niet is gebeurd.'

De Nederlander ligt tot medio 2023 vast op Anfield. Door de zege op Southampton, voormalig werkgever van Van Dijk, vindt Liverpool zich in ieder geval weer voor even terug aan kop van de Premier League.