Scorende Mertens stelt kampioensfeestje Juventus uit ondanks gelijkspel met Napoli

07-04-2019 23:45 Laatste update: 23:48

Juventus moet het kampioensfeestje minimaal een week uitstellen. Nummer twee SSC Napoli moest daarvoor thuis verliezen van Genoa, maar speelde met 1-1 gelijk. Dries Mertens was trefzeker namens de nummer twee.

Juventus won zaterdag met 2-1 van AC Milan en kon daardoor afwachten wat er bij Napoli - Genoa zou gebeuren. Alleen bij een nederlaag zou De Oude Dame kampioen worden. Napoli zette vanaf het begin alles op de aanval, maar dat leverde niet meteen het gewenste resultaat op. Arek Milik miste van dichtbij twee kansen.

Genoa incasseerde niets en kreeg via Goran Pandev zelfs een kans om op 0-1 te komen. Zover kwam het niet, want na ruim een half uur opende Dries Mertens de score. Onze landgenoot schoot van buiten de zestien raak. Een paar minuten daarvoor kreeg Genoa-speler Stefano Sturaro een rode kaart na een overtreding op Allan, die eerst een gele kaart kreeg, maar na inmenging van de VAR werd veranderd in rood.

De gelijkmaker van Genoa liet niet lang op zich wachten. Darko Lazovic scoorde op slag van rust schitterend door een volley van dichtbij op de pantoffel te nemen: 1-1. Napoli kreeg in de tweede helft kansen op meer, maar mocht ook van geluk spreken dat Genoa er niet brutaal met de zege vandoor ging.