Play-Off 2A: Charleroi wint op het veld van Eupen dankzij laat doelpunt van Perbet

07-04-2019 21:53 Laatste update: 21:55

KAS Eupen en Sporting Charleroi hebben zondagavond de laatste wedstrijd afgewerkt van de derde speeldag in Play-Off 2. Beide ploegen maakten er geen spektakel van aan de Kehrweg. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, maar Perbet bezorgde Charleroi de zege in de slotfase.

In een slaapverwekkende eerste helft kregen beide ploegen één goede kans. De bezoekers kwamen dreigen via Niane, die knap wegdraaide en de bal meegaf aan Zajkov. Die leek te gaan scoren, maar Castro Montes pakte uit met een ultieme tackle en deed het schot van richting veranderen. Eupen reageerde via Garcia, die mocht aanleggen voor een vrije trap. Het schot van de Spanjaard spatte uiteen op de dwarsligger.

In de tweede helft nam Eupen de beste start, maar Penneteau bleef wel zo goed als werkloos. Charleroi kwam dreigen via Morioka, die Niane kon bereiken. Zijn schot was echter geen probleem voor Van Crombrugge. De beste kans van de tweede helft was voor Eupen in de slotfase. Garcia behield het overzicht voor doel en bediende Schouterden. De invaller mikte hard naar de verste paal, maar zijn schot zoefde rakelings naast.

De wedstrijd bloedde helemaal dood en leek op 0-0 te eindigen, maar dat was zonder Perbet gerekend. De aanvaller van Charleroi bezorgde zijn ploeg alsnog de drie punten in de slotfase. Door deze overwinning komt Charleroi op gelijke hoogte van Eupen in Play-Off 2A. Beide ploegen hebben drie punten.