Rutten ziet problemen terugkeren: Dat past een beetje bij Anderlecht dit jaar

Rutten ziet problemen terugkeren: "Dat past een beetje bij Anderlecht dit jaar"

07-04-2019 21:32
9

Fred Rutten heeft de motor van RSC Anderlecht nog niet aan de praat gekregen in Play-Off 1. Paars-wit verloor zondagavond op eigen veld van Royal Antwerp FC (1-2) en blijft achter met nul op negen.

Zelfs een Europees ticket lijkt ver weg voor de troepen van Rutten. "Voor de rust zetten we Antwerp goed onder druk en creëerden we een paar mogelijkheden. Maar de laatste tik ontbrak", vertelt de coach van Anderlecht na de match aan Sporza. "We hadden de controle, maar kregen een tegendoelpunt door een onachtzaamheid. Dat past een beetje bij Anderlecht dit jaar. Vlak voor de rust waren we even de weg kwijt en in de tweede helft misten we de kansen tegen een goed georganiseerd Antwerp."

"We konden niks creëren, dat is de basis van deze nederlaag. Zij wachtten op dat ene momentje en dat kregen ze. De gelijkmaker was een mentale dreun. Iedere keer krijgen we een klap in ons gezicht en moet je dit team weer oppeppen voor de volgende wedstrijd. Dat is heel frustrerend, voor de staf én de spelers. Je kan niet zeggen dat we zonder vertrouwen spelen, maar de final touch defensief of offensief ontbreekt. Dat het ook voor de coach niet makkelijk is? Maak je over de coach geen zorgen, ik ben wel strijdbaar. Dit is wel extreem, maar ik heb wel ervaring in dit soort situaties", besluit Rutten.

Lees ook: Anderlecht-fans troepen samen aan Constant Vanden Stockstadion: "Shame on you"
Lees ook: Anderlecht opnieuw onderuit op eigen veld: Mbokani schenkt Antwerp drie punten