Straf: U13 van Anderlecht wordt nu al kampioen met waanzinnige cijfers

Straf: U13 van Anderlecht wordt nu al kampioen met waanzinnige cijfers

07-04-2019 17:30
9

Het grote Anderlecht moet nog hard strijden voor een Europese plaats, maar in de jeugd doet paars-wit het wél uitstekend. Vooral in de reeks U13 maakt het indruk met een bijzonder makkelijke landstitel. 

Anderlecht verzekerde zich dit weekend van de titel met een ruime 0-7 tegen STVV. Echt uitzonderlijk is die uitslag niet: het elftal raast door de competitie en heeft nu een doelsaldo van +160. Het won dit seizoen al 25 van de 26 competitiewedstrijden. Tegen eerste achtervolger KRC Genk werd het in de drie onderlinge duels liefst 19-0. Anderlecht staat nu dertien punten los en kan niet meer worden bijgehaald.

Amper één team kon Anderlecht dit seizoen van de zege houden. Afgelopen maand werd het 4-4 tegen Standard. Verder heeft Anderlecht alles gewonnen, met als grootste zege een 13-1 tegen STVV en een 12-0 tegen Oud-Heverlee Leuven. De ploeg van trainer Christian Agneessens heeft dus een opmerkelijke prestatie neergezet.

Selectie kampioenenmatch: Haentjens, Pieklak, Vroninks, Likebe (aanvoerder), Wola, Luyckx, Duranville, Barry, Vereecken, Bounida, El Afaki, Azaouzi, Arens, Ndefe, Waki en Afonso.