Everton doet Arsenal pijn in strijd om Champions League-plaatsen

07-04-2019 17:08
1

Arsenal heeft een zeer dure nederlaag moeten slikken in de strijd om de Champions League-plaatsen in de Premier League. The Gunners gingen op bezoek bij Everton met 1-0 onderuit. Een vroeg doelpunt van Phil Jagielka kwam Arsenal niet te boven.

De ervaren Everton-verdediger opende al na tien minuten de score op Goodison Park, nadat Arsenal een verre inworp niet wist weg te werken. Het doelpunt was enigszins omstreden, omdat Lucas Digne bij de ingooi duidelijk met zijn voet over de lijn stond. Het doelpunt werd echter goedgekeurd en die klap kwam de ploeg van manager Unai Emery niet meer te boven. Everton miste in de tweede helft zelfs diverse kansen op de 2-0. Onder meer Gylfi Sigurdsson had het vizier niet op scherp staan.

Arsenal leed daardoor zijn zevende nederlaag van het seizoen. De strijd om de plekken drie en vier, die recht geven op deelname aan de Champions League, is bovendien bloedstollend. Tottenham Hotspur leidt de dans met 64 punten, voorArsenal en Chelsea met 63. Manchester United bezet de zesde plek met 61.