Caen haalt vernietigend uit naar Anderlecht: Mijn broek zakte echt waar af

Caen haalt vernietigend uit naar Anderlecht: "Mijn broek zakte echt waar af"

07-04-2019 15:30
12

Gino Caen heeft zijn vertrek bij RSC Anderlecht maar moeilijk verteerd. In een interview met De Krant van West-Vlaanderen haalde hij vernietigend uit naar Fred Rutten. Ook Frank Arnesen krijgt heel wat kritiek van de coach.

"Ik had een professionele relatie met hem. Meer niet. Iedere dag gebeurde daar iets waarvan je dacht: wat gaan ze nu weer doen? Nog een voorbeeld: ze halen Pär Zetterberg bij Anderlecht, omdat hij het RSCA-DNA heeft. Allemaal goed en wel, maar je moet spelers halen met dat DNA", zegt de ex-coach.

Dat Caen ontslagen werd, had hij klaarblijkelijk niet verwacht. "Mijn broek zakte echt waar af. Tijdens de winterstage had ik tijdens een meeting al eens luidop gezegd dat we er op deze manier niet zouden geraken en na de match tegen Standard had ik een verbale aanvaring met Rutten."

"Ik werd op maandag naar boven geroepen en dacht een uitbrander te krijgen … Daar zaten ze dan, technisch directeur Frank Arnesen en Rutten. Ze begonnen een verhaal af te steken van een teveel aan voetbalassistenten bij Anderlecht. En dat ze een pure physical coach zochten. Ik heb natuurlijk mijn Pro License-diploma, maar blijkbaar waren de heren niet op de hoogte dat ik leerkracht lichamelijke opvoeding ben en een jarenlange ervaring als physical coach heb", geeft Caen aan.