Coopman leeft terug op in Oostende: Als de ploeg draait, ga je automatisch mee

Coopman leeft terug op in Oostende: "Als de ploeg draait, ga je automatisch mee"

07-04-2019 11:14

De reguliere competitie eindigde met een dramatische reeks voor KV Oostende, maar in Play-Off 2 heeft het zich herpakt. Nadat het midweeks met 1-2 won bij Sporting Charleroi, ging nu Beerschot-Wilrijk voor de bijl (2-1). Sander Coopman is de gevierde man aan zee.

Net als op Mambourg stond de spelverdeler opnieuw aan het kanon voor Oostende. "Als de ploeg goed draait, dan ga je automatisch mee. Op persoonlijk vlak is het leuk om twee keer te scoren in een week tijd. Ik ga daar vertrouwen uit pakken voor de volgende wedstrijden. Hopelijk volgen er dan nog doelpunten", aldus het jeugdproduct van Club Brugge.

Oostende had het wel niet onder de markt met de Ratten. "De eerste twintig minuten speelden we niet goed, toen hadden zij de mooiste kansen. Toen mochten we blij zijn dat het maar 0-1 was. Daarna namen we de wedstrijd over, ook omdat we vooruit druk durfden te zetten."

"Daardoor hebben we heel wat mooie kansen gekregen. We maakten misschien zelfs een goaltje te weinig in de eerste helft. We verdienden alleszins te winnen", besluit Coopman. Oostende trekt op de volgende speeldag naar Sint-Truiden in een rechtstreeks duel om de koppositie.