Ontslagen Caen haalt uit naar Rutten: Ontbreekt sociale vaardigheden

Ontslagen Caen haalt uit naar Rutten: "Ontbreekt sociale vaardigheden"

07-04-2019 09:15
11

Fred Rutten is geen onomstreden figuur bij RSC Anderlecht. De Nederlander heeft zijn voor- en tegenstander. Gino Caen, die dit seizoen moest vertrekken na de komst van Rutten, is een duidelijke tegenstander.

Caen werkte enkele weken samen met Rutten. De coach moest na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck en de komst van Rutten echter vertrekken. "Ik moet toegeven dat er tussen ons niet meteen een klik was", zegt Caen in De Krant van West-Vlaanderen.

De coach is vooral niet te spreken over de sociale vaardigheden van Rutten. "Uiteraard heeft iedereen zijn manier van werken, maar ik ben al tien jaar proftrainer en discussies binnen een technische staf moeten kunnen. Maar het ontbreekt die man gewoon aan sociale vaardigheden", geeft hij aan.

"Je zag dat ook in de aanvaring die hij had met Pär Zetterberg. Die had in een interview gezegd dat Verschaeren vaker een lange, diepe bal moest gebruiken. Rutten zette Zetterberg daarna in een persconferentie te kijk, terwijl hij hem ook gewoon even apart had kunnen roepen", aldus Caen.

Trainingen
Ook over de trainingen van Rutten was Caen niet overtuigd. "De trainer had het over fit en fun. De trainingen duurden nauwelijks een uur. Zo kan je geen basis leggen voor een match van 90 minuten. De bedoeling van Rutten was om enkele jongens zo snel mogelijk weer fit te krijgen… Maar wat ben je daar mee als ze zich daarna tijdens de wedstrijd opnieuw blesseren?"