Heel wat discussie over rode kaart Malinovskyi: 'Niet terecht, toch bewust'

Heel wat discussie over rode kaart Malinovskyi: 'Niet terecht, toch bewust'

07-04-2019 07:00
65

KRC Genk won zaterdag met 2-1 van KAA Gent. Er was na de partij uiteraard heel wat te doen over de rode kaart van Ruslan Malinovskyi. De Oekraïner kreeg een rood karton na vermeend natrappen. Een kaart die voor discussie vatbaar leek.

Zo was niet iedereen in de studio van Play Sports ervan overtuigd dat het een rode kaart moest zijn. "Ik ben bijna zeker dat het niet bewust is", gaf Eric Van Meir aan. "Maar nu gaat hij wel een schorsing krijgen. Er komt nu net een belangrijke wedstrijd (tegen Club Brugge) aan. Genk gaat hem missen", gaf de analist aan.

Ook Marc Degryse liet zich uit over de beslissing. "Als je de fase vertraagd bekijkt, zie je hem met de voet naar het gezicht gaan en lijkt de rode kaart terecht", stelt hij. "Maar op normale snelheid ziet het er eerder uit alsof hij het zonder besef doet. Er zullen mensen zijn die vinden van wel, anderen niet."

Jan Mulder leek het echter een terechte kaart vinden. "Op een voetbalveld gebeurt er nooit iets onbewust. Daar hou ik me maar bij. Hij vond het niet erg dat hij Verstraete raakte", gaf de Nederlander aan.

Lees ook: Clement vreest “een onterechte sanctie” voor rode Malinovskyi