Clement vreest “een onterechte sanctie” voor rode Malinovski

Clement vreest “een onterechte sanctie” voor rode Malinovski

06-04-2019 23:24
85

KRC Genk won zaterdag met 2-1 van KAA Gent. Na de match wilde Philippe Clement het vooral over één zaak hebben, de rode kaart van Ruslan Malinovskyi. Volgens de trainer van Genk was die volledig onterecht.

"De drie belangrijke punten zijn binnen, maar ik wil het eerst over die rode kaart hebben. Ik heb de beelden gezien en stel vast dat Malinovskyi niets kwaadwillig doet", stelde Clement bij Sporza.

"Er zit geen spierspanning op zijn been, je merkt geen aanstalten om een trapbeweging te maken. Verstraete komt ongelukkig met zijn gezicht tegen de studs van Malinovskyi terecht, maar een rode kaart is dit zeker niet. Iedereen die gevoetbald heeft en deze beelden moet beoordelen, zal die niet bestraffen met een schorsing."

Ondanks dat Clement het geen rode kaart vond, vreest hij toch een schorsing voor Malinovskyi. "Waar ik me na vandaag het meeste zorgen over maak? Dat er misschien mensen die niet gevoetbald hebben de fase met Malinovskyi gaan beoordelen en hem een onterechte sanctie gaan opleggen. Voor mij is het zelfs geen rode kaart", besloot Clement.

Lees ookThorup cryptisch: “Krachten buiten ons besloten dat wij niet mochten winnen”